Meteen naar de inhoud
MuseoDe kunst op Museo

De kunst op Museo

Kunst online

Museo, is dat weer zo’n kunstwebwinkel? Nee hoor! Dit is de plaats waar de muzen wonen. Waar de muzen wonen, daar vind je inspiratie. En ja, dit is ook een plaats om kunst online te kopen. Museo biedt multiples, series en oplagen.

Wat is er zo bijzonder aan Museo?

Museo is op vele manieren anders. Het onderscheidt zich van ‘alweer zo’n kunstwebwinkel’ door een een aanbod van uitstekende kunstwerken in oplagen of in series. Daardoor kan de prijs voor meer mensen betaalbaar zijn.
Met een aankoop van kunst in deze webshop steun je de hele groep kunstenaars, omdat alle kunstenaars bij Museo delen in de opbrengst.
Je zult vast ook genieten van de verhalen van de kunstenaars over hun werk en de filmpjes vanuit het atelier van de kunstenaars. Als je wilt, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we interessante informatie en nieuws met je, zoals recente initiatieven, blogs en vlogs en de nieuwste kunstwerken.

Multiples, series en oplagen van hedendaagse kunstenaars

Museo biedt multiples, series en oplagen door hedendaagse kunstenaars.

Multiples en kunstwerken in oplage zijn niet uniek. Er bestaan meerdere kopieën van hetzelfde werk, hoewel de kopieën enigszins van elkaar kunnen verschillen omdat ze met de hand zijn gemaakt. Veel kunstenaars werken experimenteel. Dit leidt vaak tot grotere verschillen binnen een oplage. Gewoonlijk zijn de oplagen klein: 2 tot 10 exemplaren is gebruikelijk.

Kunstwerken in een serie horen bij elkaar, maar zijn op zichzelf uniek. Soms worden ze als complete serie in een bijzondere doos aangeboden.

De kunstenaars

Onze kunstenaars beoefenen een professionele kunstpraktijk en zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van hun werk. Zij zijn opgeleid aan gerenommeerde kunstacademies, of hebben zich als autodidact zodanig ontwikkeld dat hun werk van een professioneel niveau is. Ze maken geen doorsnee plaatjes die je overal voor een habbekrats kunt kopen, maar echte, eerlijke kunstwerken die met vakmanschap, aandacht en toewijding zijn gemaakt.

We beloven

Kunst maakt gelukkig. Omdat het bijzonder is, omdat het je raakt en omdat het een beroep doet op de verbeelding. Als je kunst koopt, kies je ervoor een stukje geluk in huis te halen. En wie wil dat niet? Kijk eens rond naar wat je aanspreekt op onze site. Kies wat je het meest inspireert, wat je zou willen hebben. Maak daarna een definitieve keuze. Gun jezelf dat cadeau of verras een speciaal iemand met een kunstwerk en geef de liefde voor kunst door. Goede kunst verveelt nooit, je ontdekt er steeds nieuwe dingen in, het blijft een leven lang fascineren.

Kwaliteit

Over kwaliteit en welke kwaliteitseisen wij hanteren voor de kunst op Museo.

Kunstenaars die samenwerken met Kunstlokaal №8 zijn uitgenodigd werk aan te bieden op Museo dat voldoet aan een aantal belangrijke kwaliteitseisen. Het werk op Museo:

  • is oorspronkelijk, specifiek voor deze kunstenaar
  • heeft een consistent, hoog niveau
  • ontstaat in een voortdurend ontwikkelingsproces van de kunstenaar en is een herkenbaar onderdeel van het oeuvre
  • is inhoudelijk sterk
  • heeft een krachtige beeldtaal
  • is deel van een oplage, een serie of is een multiple

Maar een levensechte ervaring is…

Zeker, je hebt gelijk, natuurlijk! Online een kunstwerk aanschaffen is niet hetzelfde als in het echte leven. Een kunstervaring is veel completer als je de kunst in werkelijkheid kunt zien, voelen en ruiken. We nodigen je daarom uit ‘oldschool’ galerie Kunstlokaal №8te bezoeken. De galerie is gehuisvest in een honderd jaar oude school, een Rijksmonumentaal gebouw in een dorp in Friesland, Jubbega, in Nederland. Je kunt de tentoonstellingen alvast bekijken op de website.


close

We willen je graag onze nieuwsbrief sturen

Selecteer:

Wees gerust, je wordt niet gevolgd en we hebben net zo'n hekel aan spam als jij. O ja, je kunt je op elk moment weer afmelden.