Meteen naar de inhoud
MuseoMonique Kwist

Monique Kwist

Over Monique Kwist

Over Monique Kwist: haar meest recente werk

De fotowerken

“De opnames zijn gemaakt tijdens het afdrukken van houten stempels in boetseerklei, waarbij deze nog natte toestand zo eigen is aan het moment van maken. De houten stempels waren oorspronkelijk gemaakt voor afdrukken in papier. De klei zal later drogen, net als de aquarelkleur. Juist een heel treffend moment zou dus alleen door mij worden gezien en dan verloren gaan, daarom dacht ik aan de camera. In de detailfoto’s gebeurt iets met de schaal en de beleving van een landschap, anders dan in het object dat uiteindelijk overblijft”.

Over de serie Shift View

“De blinddruk is voor mij bruikbaar als een ruimtelijk onderzoek, het is alsof je beeldhouwt in papier. Ik werk er heel graag mee omdat ‘de reductie, de verstilling’ zo eigen is aan de techniek en de omzetting van materie naar leegte zo voelbaar wordt”.

“Deze serie studies bestaat uit unieke composities met een eigen maatvoering. In grotere formaten komen deze afdrukken ook terug. Shift View is een projecttitel voor werk dat ik nu sinds ongeveer een jaar onderhanden heb. Alles ‘gebeurt’ in het hout; de verzameling planken in mijn atelier wordt gaandeweg steeds aangepast en verder uitgebreid.”


Werken

Binnenkort prachtig nieuw werk!