Meteen naar de inhoud
MuseoIlona Hakvoort

Ilona Hakvoort

Ilona Hakvoort Cadmiumrood in context

Ilona Hakvoort over haar werk:

“Beelden komen voort uit materie”

“Bij het schilderen zijn er voor mij twee hoofdzaken. Een evenwicht te vinden tussen het laten zijn van verf en de controle ervan. De andere zorg is ontsnappen aan het kader.

Schilderen houdt voor mij in: muurschilderingen, installaties en het onderzoeken van materialen, oppervlakken en mechanismen voor weergave. Sinds 2007 maak ik ‘artresins’, objecten gemaakt van synthetische, kunstmatige hars en pigmenten. Deze objecten zijn ontstaan uit een verlangen om verf in de wereld te brengen zonder de noodzaak van een ondergrond of een drager, alleen het pigment en het bindmiddel.

Zowel in mijn schilderijen op drager als in de kunstharsen kijken we naar de aard van de schilderkunst: hoe verf zich gedraagt, hoe verf is geëvolueerd. Het gedrag van verf getemd door mijn ingrepen. De resulterende beelden ontstaan uit de materie zelf.
Kijkend naar deze beelden weten we niet welke schaal ze vertegenwoordigen: het oppervlak van een planeet, de kleinste cel van een blad? We kijken naar het oneindig kleine en naar het oneindig grote tegelijk.

De harsen vertonen verschillende gradaties van transparantie. In sommige werken is gepigmenteerde hars in pure hars gegoten. Door de wisselwerking tussen de twee vloeistoffen ontstaan patronen, beweging. Andere voorwerpen daarentegen, worden gemaakt door alleen gepigmenteerde hars te gieten. Daardoor ontstaat een dichter oppervlak, kleur vult de hele vorm. Het maakproces is niet de hoofdzaak maar wel een belangrijk punt in relatie tot het uiteindelijke resultaat.”


Aanbieding!

Koop alle 3 Cadmiumrood werken voor € 750.

Bij het afrekenen voer je in: 3x cadmiumrood in het vakje “Waardebon code?”.

N.B. dit werkt alleen als je de drie Cadmiumrood kunstwerken van Ilona Hakvoort tegelijkertijd bestelt

en als er geen andere dingen in je winkelmand zitten.

Werken